nieuws

Farm Frites stopt als wielersponsor

Horeca

De patatfabrikant Farm Frites stopt na dit seizoen met de sponsoring van de wielerploeg Domo/Farm Frites. Het contract loopt na 2002 af en de leiding heeft besloten geen gebruik te maken van de optie voor nog een seizoen als co-sponsor.

‘We vinden het mooi geweest’, aldus Ronald Princen van Farm Frites. ‘We hebben een periode van hoogte- en dieptepunten gekend.’ Farm Frites is sinds 1996 vooral als co-sponsor actief geweest. In 2000 werd de patatproducent hoofdsponsor als opvolger van TVM. De ploeg stond in dat seizoen voortdurend in de publiciteit door dopingperikelen en onrust binnen het team die leidde tot het vertrek van ploegleider Teun van Vliet. Het seizoen daarna werden de krachten gebundeld met Domo.

Manager Patrick Lefevere is op de hoogte gebracht van de beslissing van Farm Frites. ‘Ik wist dat dit kon gebeuren. Farm Frites was al lang actief in de wielersport. Volgens afspraak hebben ze me voor 1 januari ingelicht. Ik kan nu op zoek naar een opvolger.’

Het vertrek van Farm Frites zou gevolgen kunnen hebben voor het aantal Nederlandse renners in de ploeg. Lefevere heeft onder andere Jeroen Blijlevens en Servais Knaven onder contract. ‘Je houdt altijd rekening met de wensen van een sponsor, maar een Nederlander die goed rijdt, zal ik echt niet weg doen.’

Farm Frites is ook geldschieter van de ploeg van Leontien Zijlaard-Van Moorsel. Ook deze verbintenis loopt na dit seizoen af. ‘We gaan ieder geval met ploegleider Michael Zijlaard om de tafel zitten. Onze plannen hangen vooral af van de toekomst van Leontien. Als zij doorgaat, denk ik dat we de samenwerking met haar netjes zullen afmaken.’

Reageer op dit artikel