nieuws

Heineken geeft water bij vulkaanramp

Horeca

Eén van de twee Heineken-brouwerijen in Rwanda ligt sinds de vulkaanuitbarsting in buurland Congo stil. Volgens een woordvoerster van de brouwer komt dat doordat de aan- en afvoerwegen ontoegankelijk zijn door grote groepen vluchtelingen die over de wegen lopen.

Heineken heeft besloten de reserves aan (drink)water van deze vestiging, die nu overbodig zijn, te schenken aan Artsen Zonder Grenzen. De woordvoerster kan niet zeggen om hoeveel water het gaat.

Volgens de Heineken-woordvoerster halen de omwonenden van de brouwerij normaliter hun drinkwater uit een groot nabijgelegen meer. ‘Maar door de vulkaanuitbarsting is dat water nu helemaal vervuild.’ De brouwerij haalt het water dat nodig is voor het maken van bier uit de bergen. Dat proces ligt nu ook even stil. Zij verwacht dat de brouwerij over ‘enkele dagen’ weer draait.

Reageer op dit artikel