nieuws

Hemkade Zaandam weer open

Horeca

Het uitgaanscentrum Hemkade in Zaandam, omstreden na de dood van twee drugsgebruikende partygangers, gaat op 30 maart weer open. Het complex was sinds november gesloten, nadat burgemeester R. Vreeman van Zaanstad had besloten de sluitingstijd van de dancing tot 2.00 uur te vervroegen.

De Hemkade krijgt wel een ander karakter. Het was een hal die op zaterdagavond kon worden gehuurd en waar veel house- en afterparty’s werden gehouden. Het wordt een uitgaansgelegenheid met een regulier clubkarakter. De nieuwe club gaat Q-Base heten. De Hemkade en de organisatie Q-dance exploiteren de nieuwe club. Q-dance lanceerde in 1996 al een wekelijks programma in de Hemkade, toen nog Fundustry geheten.

Volgens een woordvoerder van Zaanstad staat de gemeente welwillend tegenover het nieuwe concept. Hij benadrukt echter wel dat het om een proefperiode van een jaar gaat. Ook mag de exploitant geen house- en afterparty’s organiseren.

Reageer op dit artikel