nieuws

Horeca wil meer allochtonen

Horeca

Branche-organisatie in de horeca, het transportwezen, beveiliging, schoonmaak en bouw willen meer allochtone werknemers aantrekken. De organisaties stellen mentoren aan die de buitenlanders begeleiden bij hun werk.

Vertegenwoordigers van de secoren hebben hiertoe donderdag 24 januari een contract getekend met Minister Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het blijkt in de praktijk vaak moeilijk voor bedrijven om personeel te vinden. Als ze allochtonen in dienst hebben, vallen ze vaak snel weer af.

Bedrijven willen zich daarom meer verdiepen in de cultuurverschillen die bestaan tussen hen en hun personeel. Ondernemingen zullen daartoe samenwerken met gemeenten, opleidingsinstellingen en Centra voor Werk en Inkomen. De bedrijven hebben niet vastgelegd hoeveel buitenlanders ze de komende tijd in dienst willen nemen.

Reageer op dit artikel