nieuws

Hotels Bosnië Herzegovina hersteld

Horeca

De voormalige Joegoslavische deelstaat Bosnië Herzegovina is de oorlog van enkele jaren geleden zo goed als te boven. Om het toerisme een impuls te geven, is het land voor het eerst sinds jaren weer aanwezig op de Vakantiebeurs in Utrecht.

De infrastructuur en hotels zijn weer hersteld. De tijd is nu rijp om de grenzen weer te openen voor de stromen toeristen, aldus V. Adnan van het Bosnische toeristenbureau. De organisatie richt zich vooralsnog vooral op jongeren, die wel in zijn voor een avontuurlijke vakantie ‘vol natuur en geschiedenis’. Sarajevo moet weer het culturele centrum worden.

Voor de Balkan-oorlog trok Bosnië Herzegovina jaarlijks tienduizenden Nederlandse vakantiegangers. Maar de oorlog vernietigde veel van de infrastructurele en culturele erfenis van het land. Vanaf 1996 begon het land aan de wederopbouw.

Reageer op dit artikel