nieuws

Jongeren leggen bloemen bij De Hemel

Horeca

Kort nadat het nieuwe jaar is begonnen in Volendam, zijn groepjes jongeren naar de Dijk in Volendam gekomen om bloemen neer te leggen voor café De Hemel. Voor het café waar precies een jaar geleden brand uitbrak, speelden zich soms zeer emotionele taferelen af.

Een groepje toeristen stond verderop aan de Dijk sterretjes af te steken. Nadat een meisje hier iets van zei, doofden zij het vuurwerk. De brand ontstond vorig jaar doordat een jongen sterretjes afstak in De Hemel waarna de kerstversiering in brand vloog. Mensen van het Rode Kruis en Het Anker zijn op de dijk aanwezig om hulp te verlenen als dat nodig is. Het nieuwe jaar is in Volendam niet geheel zonder vuurwerk begonnen, maar volgens de Volendammers is het wel veel minder dan voorgaande jaren.

In de Vincentiuskerk in Volendam is oudejaarsavond een twaalf uur durende nachtwake begonnen voor de slachtoffers van de cafébrand van vorig jaar. Voor in de kerk hangen foto’s van de veertien omgekomen jongeren. Hun graven naast de kerk zijn verlicht.

Maandagavond zijn alle cafés in Edam en Volendam gesloten. De horecagelegenheden gaan op nieuwjaarsdag om 14.00 uur weer open.

Reageer op dit artikel