nieuws

Koksvereniging bijna bestolen

Horeca

Het bestuur van koksvereniging KOK (Kontakt Organisatie Keukendeskundigen) uit Leiden heeft enkele benauwde weken door moeten maken. De vereniging wilde ƒ 20.000,- overschrijven naar zijn spaarrekening, maar moest constateren dat de bankopdracht onheus uit de bewuste brievenbus is gevist.

Criminelen waren van plan het rekeningnummer van de begunstigde vervolgens te vervalsen, waardoor het geld op hun rekening terecht zou komen. Toen die snode plannen ontdekt werden, zag het er somber uit voor KOK. Het leek erop dat het geld op een andere rekening zou worden gestort. Intussen is het probleem door accuraat ingrijpen van de Postbank opgelost. Voorzitter Leo de Vogel: ‘Deze praktijken komen vaker voor. De volgende keer zullen we het geld in ieder geval op een andere manier gaan overschrijven.’

Reageer op dit artikel