nieuws

Koninklijke gasten in Krasnapolsky en Amstel Hotel

Horeca

Binnen de kortste keren na de bekendmaking van de huwelijksdatum waren alle kamers in het Krasnapolsky en het Amstel Hotel in Amsterdam vergeven aan het hof. De hotels zijn de verblijfplaatsen van de prominente gasten bij het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima. Zij wezen andere gasten, die eerder hadden geboekt voor 2 februari 2002, de deur.

De Amsterdamse brandweer is niet ongelukkig met de keuze van het hof. Even was het korps bang vele hotels in Amsterdam aan een grondige inspectie te moeten onderwerpen. Het bleef beperkt tot twee. Hotels waarmee de brandweer goede contacten onderhoudt en waarvoor noodscenario’s klaarliggen. Het Krasnapolsky en het Amstel Hotel hebben inmiddels extra bezoek gekregen van de preventiemedewerkers van de brandweer. Daarbij zijn geen onregelmatigheden aangetroffen, aldus projectleider P. Heere. Kort voor de trouwerij worden de hotels opnieuw geïnspecteerd. ‘Dan zal speciaal worden gekeken naar aangebrachte versieringen’, zegt Heere.

De hotels willen niet zeggen hoeveel gasten ze herbergen tijdens het huwelijksweekeinde. Wel zeggen zij vol te zitten. Het Krasnapolsky aan de Dam, op steenworp afstand van de trouwlocaties de Beurs van Berlage en De Nieuwe Kerk, heeft 468 kamers. Het Amstel Hotel heeft 79 kamers.

Reageer op dit artikel