nieuws

Krasnapolsky wint Nijstenprijs

Horeca

De Centrale Ondernemingsraad NH van Krasnapolsky Hotels & Restaurants is dit jaar de winnaar van de Nijstenprijs. Op 9 januari nam de voorzitter van de winnende OR de prijs in ontvangst van de bedrijfscommissie ondernemingsraden Horeca en Catering, die is ondergebracht bij het Bedrijfschap. De prijs werd overhandigd tijdens een themabijeenkomst over arbeidsomstandigheden, door de voorzitter van het Bedrijfschap, de heer D. Luteijn. De prijs, bestaande uit een uniek beeldje en een cheque ter waarde van € 1150,- werd uitgereikt tijdens de Horecava 2002 in Amsterdam.

’n deze tijd van schaalvergroting kan de medezeggenschapsstructuur van dit grote concern als voorbeeld dienen’, aldus het juryrapport. ‘De Centrale Ondernemingsraad is tot stand gekomen door de grote inzet van een aantal voortrekkers onder het personeel en een management dat een groot belang hecht aan medezeggenschap. De wijze van totstandkoming met de uiteindelijke structuur als resultaat verdient een groot compliment’.

Voorafgaand aan de uitreiking van de prijs vond een vragenronde en een discussie plaats onder leiding van de dagvoorzitter Karel de Vos. Hierbij stond specifiek het Arboconvenant Werkdruk Horeca centraal. Tijdens deze bijeenkomst werd over de onderwerpen werkdruk, de Quick Scan en de Risico- Inventarisatie en -Evaluatie uitgebreid gediscussieerd door vertegenwoordigers van de genomineerde ondernemingsraden, hun bestuurders, alsmede deskundigen op het gebied van werkdruk.

De Nijstenprijs is ingesteld om ondernemingsraden in de horeca en catering te stimuleren tot een nog beter functioneren. De prijs, die dit jaar voor de elfde keer werd uitgereikt, moet onder meer de aandacht vestigen op een aantal aspecten waarin de onderscheiden ondernemingsraden een voorbeeld zijn voor anderen. Naast de Centrale Ondernemingsraad NH waren de OR van het Gran Dorado Weerterbergen, Sheraton Amsterdam Airport Hotel en Conference Center, Renaissance Amsterdam Hotel, Resort Hotel Inntel Zutphen en Stadion Feijenoord genomineerd. De twee laatstgenoemde ondernemingsraden kregen respectievelijk de tweede en derde prijs uitgereikt.

Reageer op dit artikel