nieuws

Lastenverlichting in 2002

Horeca

De heffing die horeca en catering jaarlijks aan het bedrijfschap Horeca en Catering betalen voor de gezamenlijk door het schap ontwikkelde activiteiten zoals marktonderzoek en voorlichting, gaan in 2002 fors omlaag.

Dit is onder meer mogelijk doordat het bedrijfschap zich in de toekomst meer gaat concentreren op haar kerntaken. In vergelijking met 2001 zal de heffing in 2002 zo’n 25 procent lager uitvallen. Vanaf het heffingsjaar 2002 neemt Sbh de uitvoering van de heffing van het bedrijfschap over. Dat betekent volgens het schap minder administratieve rompslomp voor de ondernemers. Vanaf 2002 hoeven ondernemers met personeel nog maar één keer hun gegevens in te sturen en ontvangen ze één factuur voor de premies cao én de heffing van het schap. Ondernemers zonder personeel ontvangen eveneens een factuur van Sbh, maar dan alleen met de heffing van het bedrijfschap erop. Het systeem van heffingen zelf verandert overigens niet.

Reageer op dit artikel