nieuws

Lekkerste Snackmenu’ voor het eerst in Amsterdam

Horeca

Voor het eerst in zijn nog korte geschiedenis wordt de vakwedstrijd Het Lekkerste Snackmenu gehouden tijdens de Horecava. De eerste drie afleveringen vonden plaats op de BBB in Maastricht. Met de verhuizing naar Amsterdam hoopt de organiserende stichting Activiteiten Fastfood- en IJsbedrijven de competitie een meer landelijke impact te geven.

Aan de editie 2001 namen hoofdzakelijk kandidaten uit de provincie Limburg deel.Eigenaars en medewerkers van cafetaria’s bereiden tijdens de wedstrijd in zes minuten drie identieke snackmenu’s. De schotels moeten in ieder geval een aardappelproduct, een snack en een groentecomponent bevatten. De jury beoordeelt de menu’s onder meer op smaak, uitstraling en prijsverhouding. Ook letten de juryleden op hygiënische aspecten tijdens de bereiding.

Het Lekkerste Snackmenu van vorig jaar was afkomstig van Ron Vrancken van snackbar ’t Trepke in Spaubeek. Zijn opvolger wordt op woensdag 9 januari bekend gemaakt. De wedstrijdlocatie is te vinden bij de stand van de sector Fastfood- en IJsbedrijven, gevestigd in de Amstelhal. Overigens kunnen deelnemers zich tot en met 4 januari nog aanmelden. Dit is mogelijk via internet: www.wedstrijden.nl, of telefonisch op (0348) 48 94 68. Tijdens Het Lekkerste Snackmenu proberen de deelnemers er altijd weer wat moois van te maken, zoals hier tijdens de allereerste editie begin 1999 op de BBB in Maastricht.

Reageer op dit artikel