nieuws

Misset Horeca nr. 2 2002

Horeca

Deze week in de Misset Horeca:* Gemeente legt danceparty’s aan banden* De balans: op kroegentocht* Gastvrouw Ingrid Bareman: rijzende ster* Café Extra

Gemeente legt danceparty’s aan banden

Danceparty’s liggen onder vuur. Na twee recente drugsdoden in Zaanstad legde burgemeester Ruud Vreeman de openingstijden van Disco De Hemkade aan banden. Dat kon hij doen dankzij de Algemene Plaatselijke Verordening, zeg maar een lokaal noodwetje. Geen stijl, vinden exploitanten van dancefeesten. Zij laten het er niet bij zitten.

De balans: op kroegentocht

In het zevende deel van zakenfeuilleton De Balans: een concurrentieanalyse. Of eigenlijk,.. een aangename kroegentocht langs een tiental horecabedrijven aan de Oude Markt van Enschede. Deze nachtelijke tocht van het Balansteam samen met Boemel-eigenaresse Hilde van der Stoel geeft een indruk van de verhoudingen met collega’s in de horeca.

Gastvrouw Ingrid Bareman: rijzende ster

Aansluiting bij de Alliance Gastronomique Neérlandaise, een Michelin-ster en een topnotering in het tijdschrift Elsevier (20) en de gid Lekker (68). En dat alles in drie jaar tijd. Het lukte gastvrouw Ingrid Bareman (26) die door de critici bestempeld wordt als grootste talent in ons land onder gastheren/-vrouwen.

Cafe extra:

Onlangs werd ‘de Hoeskamer van Mestreech’ verkocht; café In den Ouden Vogelstruys. Het is het bekendste café van Maastricht. Het fungeert als uithangbord van het Bourgondische leven waarmee de stad zich afficheert. En het vormt een vaste waarde voor Maastrichtenaren en toeristen.

Horecava 2002, beleef het

Een ‘grote’ Horecava als vanouds, lekker druk, veel te doen. Met ‘de beste wensen voor het nieuwe jaar’ de herdenking van Freddy Heineken en een tappende Hans Wiegel. Horecava 2002, duik erin! Beleef het!

Reageer op dit artikel