nieuws

Nuchter rijden met een slok op

Horeca

Een leuke gimmick’. Zo omschrijft 3VO medewerker Theo Hulsman de alcoholsimulator waarmee de verkeersveiligheidsorganisatie op de Horecava aanwezig was.

Toch is de omgebouwde Segaspelcomputer wel degelijk serieus te nemen. Beursbezoekers konden in het apparaat plaatsnemen en zo zelf ervaren hoe het is om met drank op achter het stuur te zitten. En dat viel tegen. Auto’s van rechts werden te laat gezien, en ‘werk-aan-de-wegobstakels’ omvergereden. Volgens Hulsman wordt het apparaat vooral in de zomermaanden veel ingehuurd door discotheekhouders. Binnenkort zal ook een modernere simulator worden ingezet waarin een zicht van 360 graden voor de berijder mogelijk is. Bij 3VO stond verder de nieuwe BOB-campagne centraal. Hulsman: ‘De komende maanden willen we intensief gebruiken om BOB landelijke naamsbekendheid te geven.’

Reageer op dit artikel