nieuws

Sigarettenautomaten nog niet aangepast

Horeca

Wie rookt, heeft nog even niets aan euro’s. Veel sigarettenautomaten worden pas in de loop van de komende twee weken aangepast aan de euro. Tot die tijd kunnen verstokte rokers alleen met guldens betalen, zo bevestigde voorzitter P. van Gerwen van de Landelijke Belangenvereniging van Tabaksdistributeurs (LBT) woensdag 2 januari.

Hoeveel van de circa 25.000 sigarettenautomaten in Nederland nog geen euro’s accepteren, weet Van Gerwen niet precies. Bij een deel van de apparaten kan met guldens en euro’s betaald worden.

Eén van de grootste leveranciers, Maas Services, hoopt de automaten binnen een week te hebben omgebouwd. Als eerste worden uiteraard de drukstbezochte punten aangepast. Het risico omzet te derven neemt het bedrijf voor lief. ‘Wij willen de klanten niet benadelen’, aldus een woordvoerder. Volgens hem is het vooral onhandig om met twee verschillende munten tegelijk te werken, omdat het wisselgeld meestal op het sigarettenpakje geplakt is. ‘Als iemand dan met guldens betaalt, klopt het wisselgeld niet meer.’

Reageer op dit artikel