nieuws

Snackkoerier nr. 2 2002

Horeca

Deze week in Snackkoerier:
* Invoering euro verloopt gladjes in fastfoodbranche* Maxima trekt veel bekijks* Michel Ruipers maakt beste snackmenu* Meningen over soep in snackbarassortiment lopen uiteen* In Silvolde is het iedere zondag patatdag

Invoering euro verloopt gladjes in fastfoodbranche

Volgens KHN verloopt de introductie van de euro soepel in de Nederlandse horeca. Eventuele doemscenario’s doordat cafetariahouders slechts mondjesmaat wisselgeld zouden hebben besteld, lijken niet uit te komen. Reacties van cafetariahouders bevestigen dat beeld.

Màxima trekt veel bekijks

Veel bezoekers van de Horecava moesten twee keer kijken. Was ze het wel of niet? De Màxima-look-a-like die met entertainer Johan Vlemmix de knipsnack Maxima van Ad van Geloven presenteerde, trok veel bekijks.

Michel Ruipers maakt beste snackmenu

Michel Ruipers van Plaza de Smickel uit Landgraaf heeft op 9 januari de wedstrijd ‘Het Lekkerste Snackmenu van Nederland 2002’ gewonnen. Hij liet met zijn Anastasio-menu Michael Hage van Supersnack achter zich.

Meningen over soep in snackbarassortiment lopen uiteen

Soep beperkt zich in de snackbar van oudsher veelal tot een soep van de dag of snert. ‘Heden erwtensoep’, prijzen cafetaria’s in de wintermaanden nog al eens aan. Om ter plekke te nuttigen of om rechtstreeks uit de diepvries – en niet zelden op bestelling- in literbekers mee naar huis te nemen.

In Silvolde is elke zondag patatdag

Na jaren achter het stuur te hebben gezeten, besloot Toon Bergevoet om samen met zijn partner Bianca vanuit huis met bedrijfscatering en een bezorgservice voor broodjes te beginnen. De gemeente werkte echter niet mee. Toen zag het paar bij een supermarkt een bedrijfspand te huur staan. Medio oktober vorig jaar werd Eethuis ’t Hoentje geopend.

Reageer op dit artikel