nieuws

Twintig procent minder vliegreizen

Horeca

De aanslagen in de Verenigde Staten dreunen in de reiswereld nog na. De reisorganisaties verkochten tot nu toe bijna twintig procent minder vliegreizen voor deze winter naar Europese en verre bestemmingen vergeleken met een jaar eerder.

De auto en trein profiteren van de ‘angst’ voor het vliegtuig. De reisorganisatie ANVR meldde dinsdag 21 januari een toename van het aantal autovakanties (plus vijf procent). Ook stappen meer mensen in de trein (plus zeven procent). De ANVR signaleert daarentegen wel een afname van negen procent van het aantal geboekte vakanties met de bus.

Dit jaar gaan er meer Nederlanders skiën dan vorig jaar. De boekingsstatistiek van de ANVR laat een toename zien van twee procent. Oostenrijk, goed voor een marktaandeel van 46 procent, is nog altijd hét skiland bij uitstek voor Nederlanders. Frankrijk is een goede tweede met 37 procent. Een vijf procent van de Nederlandse wintersporters verkiest het dure Zwitserland. Volgens de ANVR winnen Duitsland en Italië aan populariteit.

Reageer op dit artikel