nieuws

Vito’s wint titel Leerbedrijf 2002

Horeca

Tot Leerbedrijf van het Jaar 2002 is uitgeroepen Vito’s Sandwich Company in Zwolle. De broodjeszaak van Cees Schreuders kreeg de titel in de categorie café/bar/discotheek/fastfood.

Volgens de jury heeft Vito’s Sandwich Company een duidelijke visie ten aanzien van opleiden: ‘Het bedrijf stoomt mensen klaar voor het zelfstandig ondernemerschap en geeft hen daartoe, bijvoorbeeld door het verstrekken van een startkapitaal, daadwerkelijk een kans’.

De winnaar ontving de bij de titel behorende Tjalling Teitsma Trofee, alsmede € 250 voor de personeelspot. Dit gebeurde op 9 januari tijdens een feestelijke boottocht door het Amsterdamse havengebied. Voor de titel waren verder Henri’s Grand Café in Alkmaar en Café-diner Vlaanderen in Delft genomineerd.

De verkiezing Leerbedrijf van het Jaar wordt jaarlijks in opdracht van sociale partners in de horeca georganiseerd door het Landelijk Orgaan Beroepsonderwijs Horeca, Toerisme en Voeding (LOB HTV). Ze heeft tot doel de waarde te benadrukken die leerbedrijven voor de horeca hebben.

Reageer op dit artikel