nieuws

Voorverpakte broodjes zijn niet lekker

Horeca

Voorverpakte broodjes bij tankstations smaken echt niet lekker. Het beleg smaakt flauw, de ham doet denken aan een inlegzool en soms is totaal niet te herkennen wat er op het broodje zit.

Dat blijkt uit een test van het ANWB-tijdschrift Kampioen. Testteams van de ANWB proefden langs de snelwegen ruim 200 broodjes van benzinestations. Volgens Kampioen is de slechte smaak te verklaren door de lange houdbaarheid van de broodjes. De smaak is het best naarmate het broodje minder lang in de vitrine ligt. Vers afgebakken broodjes die ter plaatse worden belegd zijn wél lekker en nauwelijks duurder, aldus de testteams.De lekkerste bake-off broodjes aten de ANWB-teams bij Texaco De Slenk aan de A50 en bij Total Oudenhorst aan de A12.

Reageer op dit artikel