nieuws

Astma-patiëntjes op zoek naar koks

Horeca

Stichting De Luchtballon in Calfven is op zoek naar koks die in de periode tussen 13 juli en 17 augustus een week of langer willen komen koken in het vakantiekamp voor kinderen met astma. ‘Voorheen hadden we altijd huisvrouwen die kookten maar dat gaat nu niet meer’, vertelt André Wiltschut, directeur en projectmanager van de stichting. De kinderen hebben vaak voedselallergieën en daar moeten de koks mee uit de voeten kunnen.

De stichting is daarom op zoek naar professionele koks die als vrijwilliger willen komen koken voor de patiëntjes. Naast verantwoord moet de maaltijd ook smakelijk zijn. ‘De kinderen zijn in vakantiestemming en eten is een belangrijk onderdeel van de dag’, vertelt de directeur. De koks die zich aanmelden moeten wel kunnen improviseren. Ze krijgen de beschikking over een ruimte met professionele apparatuur, maar de keuken zelf is nog niet helemaal afgebouwd. Koks die interesse hebben kunnen zich melden op telefoonnummer (0164) 67 26 74.

Reageer op dit artikel