nieuws

Californië en Chili samen

Horeca

Toen de wijnhuizen van Robert Mondavi uit Californië en Eduardo Chadwick (Viña Errázuriz) uit Chili een joint venture vormden in 1996, zijn ze op zoek gegaan naar een geschikte plek om druiven van topkwaliteit te verbouwen. Deze plek vonden ze in een kleine vallei in Chili, Colchagua. Daar begonnen ze met de ranken van de […]

Toen de wijnhuizen van Robert Mondavi uit Californië en Eduardo Chadwick (Viña Errázuriz) uit Chili een joint venture vormden in 1996, zijn ze op zoek gegaan naar een geschikte plek om druiven van topkwaliteit te verbouwen. Deze plek vonden ze in een kleine vallei in Chili, Colchagua. Daar begonnen ze met de ranken van de beste druiven van Los Morros en La Arboleda. De naam van het wijnhuis werd Caliterra, een samentrekking van de woorden ‘calidad’ en tierra’, die doelen op de kwaliteit van de wijn die op de Chileense grond wordt geproduceerd.De eerste kwaliteitswijnen zijn nu voor de Nederlandse markt beschikbaar. Great Grapes uit Soest verkoopt onder andere Caliterra Arboleda Merlot 1999 en Cabernet Sauvignon 1998, Caliterra Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon, Carmenère en Syrah.
Voor informatie: Great Grapes, Soest. Tel. (035) 602 90 90.

Reageer op dit artikel