nieuws

Gemeenten krijgen boek brandveiligheid

Horeca

Staatssecretaris De Vries van Binnenlandse Zaken geeft alle gemeenten een handleiding voor het controleren van de brandveiligheid van gebouwen. De Vries wil voorkomen dat de gemeenten tijd verdoen, door los van elkaar ‘het wiel uit te vinden’.

Gemeenten moeten, na de rampen in Enschede en Volendam, zorgen dat de brandveiligheid in publieke gebouwen fors verbetert. Het boek geeft aan hoe dit mogelijk is. Zo staat er in hoeveel nooduitgangen een gebouw moet hebben, welke bouwmaterialen gebruikt dienen te zijn, en in hoeveel rookcompartimenten een gebouw verdeeld moet zijn. De compartimenten voorkomen bij brand dat de rook zich vrij kan verspreiden.

Het boek is in opdracht van de gemeente Amsterdam gemaakt door het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding (Nibra). De Vries vergoedt Amsterdam de gemaakte kosten, en zorgt voor verdere verspreiding.

Reageer op dit artikel