nieuws

Gewonden Campina door vat zuur

Horeca

Vier werknemers van zuivelbedrijf Campina op het bedrijfsterrein Spaanse Polder in Rotterdam zijn dinsdag 12 februari naar een ziekenhuis gebracht nadat een vat met reinigingsmiddel uit elkaar spatte.

Dat maakte een woordvoerder van Campina bekend. De vier raakten niet ernstig gewond maar werden ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. Na enkele uren konden ze naar huis.

Volgens de woordvoerder van Campina zal de schade door het incident betrekkelijk gering zijn. De productie heeft nauwelijks stilgelegen en de levering van melk, yoghurt, karnemelk en vla aan supermarkten is geen moment in gevaar geweest.

De vaten met reinigingsmiddel staan in de kelder van de fabriek waar dagelijks ongeveer 600.000 liter melk verwerkt wordt. Aan de vaten werden werkzaamheden verricht en door nog onbekende oorzaak vloog er een uit elkaar. Ongeveer honderd liter perazijnzuur ontsnapte daarbij.

De werknemers die in de kelder aan het werk waren, moesten voor de zekerheid naar het ziekenhuis. Ook de rest van het bedrijf werd ontruimd. In totaal moesten ruim zeventig mensen hun werkplek verlaten. In de loop van de middag kon het kantoorpersoneel als eerste weer naar binnen.

Het overige personeel moest wachten tot het zuur was opgeruimd. Dat gebeurde met absorptiekorrels die later worden vernietigd. Rond drie uur kon iedereen weer aan het werk.

Reageer op dit artikel