nieuws

Lobbyist in Brussel voor TRN

Horeca

Toerisme Recreatie Nederland (TRN) heeft een lobbyist aangesteld om subsidies van de Europese Unie binnen te halen. Met een zogeheten EU-desk in Brussel hoopt de koepelorganisatie Europese fondsen, subsidies en andere financieringsmogelijkheden beter te benutten voor de ontwikkeling van toerisme, recreatie en congressen in Nederland.

Een woordvoerder TRN verklaarde woensdag dat het ‘niet de bedoeling is zoveel mogelijk te proberen de geldpotten in Brussel af te romen’. Volgens hem weten toeristische organisaties, gemeenten en provincies nu ook al erg goed de weg naar Brussel te vinden als ze geld nodig hebben voor bijvoorbeeld de ontwikkeling van een natuurgebied.

Maar dit zorgde juist voor een ‘ieder voor zich-cultuur’ meent de zegsman. ‘Organisaties werkten vaak langs elkaar heen met het gevaar op overlap in de subsidieaanvragen. Nu wordt er iemand neergezet die een globaal toeristische visie heeft op Nederland en ook contacten heeft in Brussel.’

Het ligt volgens de TRN-woordvoerder niet in de lijn der verwachting dat door de gezamenlijke lobby ‘Brussel vanaf nu Nederland meer gaat promoten’ als toeristische bestemming. Het gaat veelal om steun voor het verbeteren van de infrastructuur in een regio, het renoveren van een stad of het aanleggen van een natuurgebied die de recreatiemogelijkheden op een indirecte wijze vergroten.

Reageer op dit artikel