nieuws

Makkelijke sla

Horeca

Veredelingsbedrijf Rijk Zwaan ontwikkelde een makkelijk snijdbare sla onder de naam Salanova. De sla is een kruising tussen frisé, lollo rosso en bionda en heeft diepere inkepingen, zodat hij uit elkaar valt in gelijke, direct te gebruiken bladeren. Daarvoor hoeft de sla alleen bij de basis afgesneden te worden. Jan Doeldersum van Rijk Zwaan: ‘Je […]

Makkelijke sla

Veredelingsbedrijf Rijk Zwaan ontwikkelde een makkelijk snijdbare sla onder de naam Salanova. De sla is een kruising tussen frisé, lollo rosso en bionda en heeft diepere inkepingen, zodat hij uit elkaar valt in gelijke, direct te gebruiken bladeren. Daarvoor hoeft de sla alleen bij de basis afgesneden te worden. Jan Doeldersum van Rijk Zwaan: ‘Je hoeft minder te snijden. Daardoor komen de sappen in het blad zo min mogelijk in aanraking met zuurstof, waardoor de snijrand oxydeert. Zo is meer van de sla te gebruiken én er is er minder werktijd mee gemoeid.’ In Frankrijk en Australië zijn goede resultaten met de sla behaald. ‘De smaak is minder bitter dan van lollo rosso, de bladeren zijn stevig. Er zijn tot nu toe vijf rassen; drie roodkleurige en twee blonde.’ Het veredelingsbedrijf verkoopt de zaden aan tuinders die op hun beurt kunnen leveren aan groothandels. Meer informatie: www.Salanova.com.

Reageer op dit artikel