nieuws

Meer subsidie voor Holland Festival

Horeca

Staatssecretaris Van der Ploeg van Cultuur en de gemeente Amsterdam willen het Holland Festival meer geld geven. Het Festival krijgt tot en met 2004 5.073.525 euro van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. De gemeente Amsterdam komt voor die periode met 1.905.876 euro over de brug.

Volgens de staatssecretaris en de gemeente moeten deze bedragen voldoende zijn om het festival een goede positie te bieden in de internationale culturele wereld. Het ministerie en de gemeente zijn bereid de subsidie op tafel te leggen nu de leiding van het Holland Festival concreet heeft aangegeven het roer om te gooien. Zo komt er een nieuw bestuur en past de organisatie de programmering aan.

Eerder werd de geldkraan gedeeltelijk dichtgedraaid om vernieuwingen af te dwingen. De veranderingen zullen dit jaar nog niet zichtbaar zijn. Het festival zal in 2002 een bescheiden opzet hebben. De leiding van het Holland Festival reageerde dinsdag opgetogen op het nieuws over de subsidieverhoging. ‘We zijn heel blij’, zei een woordvoerder. ‘Eindelijk is er een einde gekomen aan de onzekerheid.’ Volgens haar zal het festival dit jaar, ondanks de kleinere opzet, toch een ‘topproductie’ worden. Het Holland Festival wordt elk jaar in Amsterdam in juni gehouden.

Reageer op dit artikel