nieuws

Megapartycomplex Leidscheveen veel later

Horeca

Het megapartycomplex bij snelwegknooppunt Prins Clausplein (Den Haag) kent forse vertraging. De eerste palen voor het nieuwbouwproject zouden deze periode in de grond gaan, maar de start moet maanden worden uitgesteld. Dat zegt eigenaar René Boogaart. Waarschijnlijk laat hij het leeuwendeel van het Huis van Oranje-complex uitvoeren door Duitse bouwers.

Boogaart, en compagnon Chris Schouten, hebben wel al een Nederlandse bouwer in de arm genomen, Ballast Nedam. Dat concern mag vooralsnog echter alleen de parkeergarage aanleggen van het partycomplex van 2400 m2. ‘Ballast Nedam kan pas over vijf, zes maanden beginnen. En dan is nog de vraag of ze beton kunnen leveren, want ze zitten helemaal vol met opdrachten’, legt Boogaart uit. ‘De Duitsers kunnen al over twee maanden beginnen, omdat bij hen de markt op z’n gat ligt. Ook kunnen ze zelf beton leveren en ze werken tegen een scherpere prijs. Maar de onderhandelingen lopen nog.’

Het nieuwe Huis van Oranje bij Vinex-locatie Leidscheveen (de kleine versie staat in ‘hometown’ Leidschendam) gaat onderdak bieden aan ongeveer 5.000 stappers. Het megavermaakcentrum zal tenminste twee disco’s en vier themacafés gaan tellen. De totale kosten worden geschat op zeven miljoen euro.

Reageer op dit artikel