nieuws

Michelin Frankrijk: drie nieuwe driesterrenrestaurants

Horeca

In de nieuwe Michelin-gids Frankrijk staan drie nieuwe restaurants die de allerhoogste onderscheiding hebben gekregen. Twee daarvan zijn gesitueerd in Parijs: Ledoyen en Guy Savoy. Het derde is restaurant l’Arnsbourg in Baerenthal en Moselle. Zeven restaurants zijn gepromoveerd naar twee sterren, 38 restaurants kregen een ster, 22 restaurants verloren een ster.

Michelin is gul geweest in Frankrijk, maar het is niet de eerste keer dat er drie restaurants tegelijk drie sterren krijgen. In 1953 en 1973 werden vier restaurants geëerd met de hoogste gastronomische onderscheiding. Frankrijk telt nu in totaal 24 restaurants met drie sterren. Jean Georges Klein (51) is de chef van l’Arnsbourg. Christian Le Squer (39) zwaait de scepter in de keuken van Ledoyen. Guy Savoy is een oudgediende en kreeg zijn eerste ster al in 1981. ‘Ik heb 32 jaar lang op deze bekroning gewacht, nu is mijn doel om hem nog 30 jaar te houden’, zegt Savoy in het Franse vakblad l’Hotellerie. De gids is twee weken vroeger uitgekomen dan verwacht.

Reageer op dit artikel