nieuws

Misset Horeca nr. 5 2002

Horeca

Deze week in de Misset Horeca:
* Wereldbaan
* Gastvrouwen in gesprek
* Lastige logistiek vanuit kelderkeuken
* Het laatste bezoek

Wereldbaan

Stockholm, New Delhi, Durban, Amsterdam: Professional Congress Organizer Ellen de Ranitz komt nog eens ergens. Maar voor haar onderneming Congrex Holland zijn het geen leuke tijden. Congresgangers zijn na 11 september met geen stok het vliegtuig in de krijgen. ‘De hotelketens zouden best eens wat meer begrip mogen tonen.’

Gastvrouwen in gesprek

‘Als ik het over mocht doen zou ik langs meer topbedrijven zwerven, ook internationaal, voordat ik me zou vestigen.’ Adviseert Thérèse Boer de Jonge Gastvrouw 2002, Tetsje van Houten (19). Zelf maakte zij een flitsende carrièrestart. Met echtgenoot Jonnie Boer runt ze sterrenzaak De Librije in Zwolle.

Lastige logistiek vanuit kelderkeuken

Een voormalige verkeerstoren als onderkomen voor meerdere restaurants. Leuk voor (het uitzicht van) de gast, maar minder handig voor het personeel. Zeker als er maar één lift is voor het transport van gerechten. Een intercom met beeld en een pantry op elke etage moeten verlichting brengen.

Laatste bezoek

Non-loyals zijn gasten die niet meer terugkomen. De duizend-en-één redenen voor het ‘laatste bezoek’ vormden het uitgangspunt voor een gasttevredenheidsonderzoek door Market Vision, mét actieplan. Dorint Amsterdam Schiphol ging er mee aan de slag.

Reageer op dit artikel