nieuws

Misset Horeca nr. 6 2002

Horeca

Deze week in Misset Horeca:
* Koks uit eigen koker
* Schilderachtig uitzicht over de Algarve
* Drie keer ‘wereldse’vis
* Frisse witte wijn vriendelijk voor garnalen

Koks uit eigen koker

Even helemaal weg. De slogan van vakantieparkketen Center Parcs gaat niet helemaal op voor het keukenpersoneel. Dat krijgt sinds kort training in het pas geopende Food Trainings & Development Center in het Heijderbos in Heijen. Wel even weg van de hectiek van de werkvloer, maar de training vindt wel plaats in eigen huis.

Schilderachtig uitzicht over de Algarve

De cliëntèle van restaurant Van Gogh in de Portugese Algarve bestaat vooral uit toeristen en golfers: 60 procent Engels, 20 procent Duits en de rest van Nederlandse of Portugese afkomst. De laatste zijn voor Bob en Suzanne Luza de lastigste. ‘Je moet wel tig keer lopen, want iedereen bestelt apart. En ze eisen je heel erg op.’

Drie keer ‘wereldse’ vis

Als de vissersplaats Urk je geboortegrond is, ligt het voor de hand dat je met vis in de weer bent. Twee studenten van de hoge hotelschool in Leeuwarden maken van vis de hoofdmoot voor drie kleinekaartgerechten. Ze geven de gerechten een Japans, Spaans en Nederlands-Italiaans tintje.

Frisse witte wijn vriendelijk voor garnalen

De Noordzeekust en garnalen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een locatie pal aan zee, zoals het Palace Hotel in Noordwijk, leent zich daarom prima om op zoek te gaan naar de ultieme garnalenwijn. Het wijnpanel van Misset Horeca probeerde twaalf wijnen, vijf garnalensoorten en drie sauzen. Frisse witte wijn viel in de smaak.

Reageer op dit artikel