nieuws

Misset Horeca nr. 8 2002

Horeca

Deze week in Misset Horeca:
* Baden in luxe in oude watertoren
* Omzet Boemel flink in de plus
* Vreemde vissen
* Café Extra

Baden in luxe in oude watertoren

Met een voormalige watertoren langs de A28, boven Zwolle, kiest de koning van de prethotels Henny van der Most voor het eerst voor de elite. Meer dan €13 miljoen pompte hij al in de toren, die hij voor 1 piek kocht. ‘Als het niet loopt, stop ik er zo een Chinees bij.’

Omzet Boemel flink in de plus

Hilde van der Stoel heeft deze ochtend de allerlaatste cijfers uitgedraaid. De bar van de Boemel is bezaaid met A4’tjes. De weekomzet steeg afgelopen jaar met 30 procent. Zelfs januari liep relatief goed. Van der Stoel: ‘Iedereen klaagt dat het minder is. Nou, hier niet.’

Vreemde vissen

Soms is het moeilijk te zien wat de voor- en de achterkant is. Sommige zijn zelfs (een beetje) gevaarlijk. Technische vissen heten ze in culinair jargon. Zes pagina’s uitleg en recepten over krabben, zeeëgels, pietermannen, scheermessen en inktvissen.

Café X-tra

Buiten de poort van de kazerne een biertje nuttigen, uit het gezichtsveld van de sergeant. Van de ruim 60 PMT’s uit de jaren ’70 zijn er nog twaalf over. De Stamtafel praat met twee ‘tehuisleiders’. Verder: het mooie rijtje van Jan Oosterhoff in Leeuwarden en veiliger biertappen in het Rondje van de Zaak.

Reageer op dit artikel