nieuws

Nieuw complex met horeca in Almere

Horeca

De gemeente Almere stopt in totaal bijna 68 miljoen euro in sport- en entertainmentcomplex Omniworld. Het college van burgemeester en wethouders is akkoord gegaan met het voorlopige ontwerp van het complex, waarin een voetbalstadion en topsporthal komen.

Omniworld bestaat verder uit een hotel, vergader- en congrescentrum, expohal, winkels, kantoren, en een sportmedisch centrum. NV Sportcomplex Almere ontwikkelt het 22 hectare grote complex, waarin ook een NS-station wordt opgenomen, in het nieuwe stadsdeel Almere-Poort. Het voetbalstadion met 13.500 zitplaatsen en de topsporthal met 3500 zitplaatsen zijn belangrijke onderdelen. De gemeenteraad moet 14 februari nog het jawoord geven aan de miljoenen voor Omniworld.

Reageer op dit artikel