nieuws

Onder de 21 geen bier in Holland House

Horeca

In het Holland Heineken House is de kleding oranje en de boerenkool met worst en broodjes kroket vinden er gretig aftrek. Toch is niet alles Hollands in de feesttent op het golfterrein van Salt Lake City. Neem bijvoorbeeld de strenge alcoholwetgeving van de staat Utah.

David Gribnau van uitzendorganisatie Randstad is net terug van een paar dagen Salt Lake City. ‘Het was me het feestje wel, ik zit hier achter m’n bureau nog een beetje bij te komen.’Randstad regelt een deel van het personeel dat de gasten in de Olympische feesttent van Heineken voorziet van hapjes en drankjes. 35 man heeft de organisatie ingevlogen, overwegend werknemers in vaste dienst van Randstad.

‘Mensen die normaal voor een computer zitten, enige horeca-ervaring hebben en de Olympische Spelen graag van dichtbij willen meemaken. Ze staan achter de bar, werken in de bediening of verkopen consumptiebonnen bij de entree.’ Een aantal van hen was er ook bij tijdens de Olympische Zomerspelen in Sydney, twee jaar geleden.

De crew van het Holland House is een maand voor aanvang van de Spelen al naar Amerika gereisd om zich voor te bereiden. Dat heeft deels te maken met de strenge alcoholwetten in de Verenigde Staten en in Utah in het bijzonder. In cafés in Utah mag aan mensen onder de 21 geen alcohol worden geschonken. In het Holland House mag dat dus ook niet.

‘Gasten moeten bij de ingang hun paspoort laten zien. Mensen die nog geen 21 zijn krijgen een speciaal bandjes om de pols, zodat ze bij de bar kunnen zien wie wel en wie geen bier krijgt.’ Ook chauffeurs krijgen een bandje uitgereikt. Barpersoneel dat ziet dat iemand te veel gedronken heeft en geen actie onderneemt, is volgens de wet in Utah strafbaar.De strenge regels zijn allesbehalve domper op de feestvreugde. Gribnau: ‘De sfeer is elke avond geweldig, het is echt één groot feest.’De catering in het Holland Heineken House is in handen Peek & Van Rijckevorsel van Kessel.

Reageer op dit artikel