nieuws

Publiek beoordeelt ijswedstrijd

Horeca

Bezoekers van de komende IJsvakbeurs in Vianen kunnen na afloop van de competitie om De Gouden IJsspatel het wedstrijdijs proeven. De organiserende stichting Vakwedstrijden Fastfood- en IJsbedrijven wil zowel publiek als deelnemers in de gelegenheid stellen om de door de jury als top tien bestempelde producten met elkaar te vergelijken.

De vakwedstrijd voor ambachtelijk ijsbereiders vindt plaats op 26 februari en staat dit jaar in het teken van bananenijs. De deelnemers krijgen het verzoek om van hun zelfgemaakte product tien liter extra mee te nemen. Zij dienen dit te verpakken in bakken van vijf liter zonder opdruk. Zodra de uitslag van de wedstrijd bekend is, mogen publiek en deelnemers de tien beste ijsjes aan een eigen smaaktest onderwerpen. De organisatoren denken dat de beoordeling door de vakjury zodoende nader wordt verklaard en daardoor meer impact krijgt.

Reageer op dit artikel