nieuws

Salmonellavrije kip

Horeca

Het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij wil Plukon Poultry BV, bekend als Friki, ondersteunen bij de productie van salmonellavrij kippenvlees.

De bedoeling is om een garantiesysteem op te zetten dat loopt vanaf het voer tot de slachterij. De producent streeft een hogere hygiënestandaard na en er zal strenger worden gecontroleerd op salmonella. Overigens verdwijnt het waarschuwende etiket niet van de verpakking. Het vlees is eind april verkrijgbaar.

Het ministerie sloot dit convenant met Plukon omdat het vindt dat de bestrijding van salmonella in kippenvlees niet snel genoeg gaat.Het convenant is bij de Productschappen Vee, Vlees en Eieren niet goed gevallen. PVE meent dat met deze onderlinge afspraak het eigen Actieplan Salmonella wordt ondermijnd. Bovendien waarschuwt het Productschap ervoor dat het vlees dan wel salmonellavrij kan zijn, maar nog steeds de gevaarlijke campylobacter kan bevatten.

Reageer op dit artikel