nieuws

Verkiezing Volendam gaat over veiligheid

Horeca

Veiligheid en handhaving staan centraal tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Edam-Volendam. Tegen de achtergrond van de brand in café De Hemel heeft zich een verkiezingsstrijd ontplooid die – als het aan een groot deel van de bevolking ligt – de definitieve aanzet geeft tot een afrekening met het verleden.

Een betrouwbare overheid die de regels controleert, de horeca in de hand houdt en het groeiende drugsgebruik in het dorp stevig aanpakt. Dat is wat veel mensen in Volendam vooral willen, zegt pastoor J. Berkhout van de Vincentiusparochie.

Volgens hem is de gemeente gebaat bij voortzetting van het ingezette beleid. ‘We hebben met burgemeester Bulte een uitstekende voorzitter van het college van B en W gekregen. Hij heeft de vernieuwing en uitbreiding van het bestuurlijke apparaat in gang gezet, een proces dat moet worden doorgezet als Volendam wil afrekenen met de ons-kent-ons-cultuur die zoveel schade heeft berokkend.’

Reageer op dit artikel