nieuws

Wegrestaurants in knel door Betuwelijn

Horeca

De aanleg van de Betuwelijn zal de komende jaren enorme gevolgen hebben voor de wegrestaurants langs de A15. Met name de bedrijven van de Goudreinet-keten bij Vuren, Ochten en Kesteren hebben en krijgen het zwaar te verduren. De Betuwelijn komt uiteindelijk precies op de plaats waar nu nog wegrestaurant Vuren ligt. Dit bedrijf zal dus moeten verhuizen naar de andere kant van de snelweg.

Voordeel voor de eigenaars van dit Goudreinet-bedrijf is dat het nieuwe restaurant tweemaal zo groot kan worden als het bestaande wegrestaurant. In juli 2002 moet het nieuwe bedrijf open gaan. Maar niet alleen Goudreinet Vuren zit in de knel. Ook het wegrestaurant in Ochten heeft een probleem. Het ligt weliswaar aan de andere kant van de weg, maar aangezien de Betuwelijn nogal wat infrastructurele wijzigingen in het gebied met zich meebrengt, mogen de Goudreinet-ondernemers ook hier vrezen voor heel wat ongemak en overlast. Ebven was er zelfs sprake van dat Goudreinet Ochten zo goed als onbereikbaar zou worden, maar daar heeft eigenares Emmy Minkman nog net een stokje voor weten te steken. Het restaurant bij Kesteren tenslotte krijgt slechts te maken met een 2,5 meter hoog geluidscherm, aangezien de Betuwelijn pal achter de parkeerplaats van het restaurant komt te lopen.

Reageer op dit artikel