nieuws

Werknemers moeten rekening hotel betalen

Horeca

Overnachten in een hotel voor de baas kan vervelende gevolgen hebben. Want als de werkgever failliet gaat en het hotel geen geld voor de rekening krijgt, dan ben je als werknemer de klos. Dat blijkt volgens de vakbonden FNV Bouw en de Hout-en bouwbond CNV uit een conflict dat ze hebben met Bastion Hotels.

Acht werknemers van het failliete detacheringsbedrijf Bouwpartners hebben een deurwaarder achter zich aan gekregen om de openstaande rekeningen van Bastion te betalen. Bouwpartners ging medio 2001 op de fles. Het bedrijf bemiddelde werknemers in de bouw, waarbij de bouwvakkers regelmatig in een hotel moesten overnachten.

Volgens directeur Willems van Bastion Hotels is zijn actie tegen de acht terecht. ‘Het kwam vaak voor dat mensen pas achteraf lieten weten voor Bouwpartners te hebben overnacht’, zegt hij.

In totaal zegt Willems ‘tussen de 50.000 en 100.000 euro’ aan rekeningen open te hebben staan, waarvan een fractie nu verhaald wordt op werknemers. ‘Het is in de gevallen dat we nu een deurwaarder hebben ingeschakeld niet honderd procent evident dat het om overnachtingen voor Bouwpartners gaat’, aldus Willems.

Volgens de vakbonden is dat ‘onzin’. Volgens C. Peijster van FNV Bouw blijkt uit de rekeningen dat deze eerst aan Bouwpartners zijn verstuurd. ‘Nu ze daar niets krijgen, gaan ze achter de medewerkers aan.’ Bastion rekent de bouwvakkers rond de vijfhonderd euro, met een uitschieter van boven de tweeduizend euro.

Reageer op dit artikel