nieuws

Alcohol voorkomt dementie!

Horeca

Eindelijk weer goed nieuws over alcohol!Drinken (met mate natuurlijk) zou de kans op dementie kunnen verminderen. De Erasmus Universiteit te Rotterdam heeft onderzoek gedaan en geconstateerd dat mensen die met mate alcoholische drank nuttigen, minder vaak dement worden dan geheelonthouders. Zwaardere drinkers lopen juist weer meer risico om de aandoening te ontwikkelen dus het is een kwestie van het vinden van de gulden middenweg.

Onderzoekers van de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen hebben ruim tien jaar lang achtduizend inwoners van 55 jaar en ouder uit de Rotterdamse wijk Ommoord gevolgd. Zij constateerden dat mensen die enkele glazen alcoholische drank per week dronken, of maximaal drie glazen per dag, minder vaak dement worden. Alcohol lijkt vooral een positief effect te hebben bij vormen van dementie die door vaatziekten worden veroorzaakt. De bevindingen van de onderzoekers zijn inmiddels gepubliceerd in het toonaangevende medische tijdschrift The Lancet.

Reageer op dit artikel