nieuws

Bospop redt metalfestival Dynamo Open Air

Horeca

Het metalfestival Dynamo Open Air (DOA) gaat dit jaar toch door, zij het in een meer bescheiden opzet in vergelijking met eerdere edities. Het evenement wordt op zondag 14 juli gehouden op het terrein van het Bospop-festival in Weert. Daarover hebben de organisatoren van beide festivals overeenstemming bereikt.

Het doorgaan van DOA is een grote verrassing. Eind februari zei een woordvoerder van organisator Mojo Concerts nog dat het festival bij gebrek aan een geschikte locatie definitief niet door zou gaan. Die mededeling blijkt dus voorbarig te zijn geweest. Het programma van Dynamo Open Air wordt binnenkort bekendgemaakt.

Dit jaar vormen Bospop en Dynamo Open Air een festivalcombine. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli trapt Bospop af. Dynamo Open Air sluit zondag het popweekeinde af. Via een e-mail nieuwsbrief laat de organisatie van DOA weten dat de gemeente Weert woensdag akkoord ging met het plan.

De organisatie maakte verder bekend dat het metalfestival ook in 2003 door gaat. Dan wordt het evenement gehouden op een terrein in Nuenen dat volgens DOA groot genoeg is voor een meerdaags Dynamo met camping voor ongeveer 25.000 personen. Waarschijnlijk blijft het metalfestival de komende jaren in Nuenen. ‘Het ziet er naar uit dat we er ook voor langere tijd, dus meerdere jaren, terecht kunnen’, schrijft de organisatie.

DOA moet haast maken met het contracteren van bands. In het VPRO popprogramma 3voor12 bevestigde DOA-organisator André Verhuysen woensdag al de komst van Peter Pan Speedrock, Within Temptation en Children Of Bodom. De kaartverkoop start zo snel als mogelijk is. Overigens moet voor de extra dag in Weert een apart kaartje gekocht worden. Dynamo beleefde haar eerste editie in 1986 met 7000 bezoekers. Vanaf 1993 groeide het uit tot een van de grootste openluchtfestivals ter wereld. In 1995 bezochten 120.000 mensen het meerdaagse metalfestijn.

Daarna nam het aantal bezoekers fors af, omdat de capaciteit op last van de overheid werd ingekrompen. De laatste jaren kostte het de DOA-organisatie steevast veel moeite om het festival door te laten gaan. Verleden jaar werd na lang zoeken de Gelderse gemeente Lichtenvoorde gevonden. Het uitbreken van de mond- en klauwzeercrisis gooide echter alsnog roet in het eten.

Reageer op dit artikel