nieuws

Bouwtekeningen Van der Valk ontbreken

Horeca

Onderzoeksbureau Arcadis heeft geen bouwtekeningen van het onlangs ingestorte parkeerdek van het Van der Valk-motel in Tiel gevonden. Het bureau onderzoekt namens Van der Valk de instorting en heeft de beschikking over alle van belang zijnde documenten van het horecaconcern. Arcadis overhandigde donderdagmiddag 7 maart een compleet dossier aan de gemeente.

De gemeente wilde de originele, goedgekeurde bouwtekeningen van het ingestorte parkeerdek uiterlijk donderdag in bezit hebben. Volgens A. Bruijntjes, regiodirecteur van Arcadis, zijn die tekeningen niet aangetroffen.

Wel blijkt volgens Arcadis dat de constructie van het hoofdgebouw van Motel Tiel in orde is. Na het instorten van het parkeerdek rezen ook vragen over de draagconstructie onder het restaurant. Arcadis heeft de bouwtekeningen van die constructie wel kunnen opdiepen. Uit hertoetsing en herberekeningen is gebleken dat die constructie veilig is. Op plaatsen waar dat moet, waren verstijvingschotten aangebracht.

Ontbrekende verstijvingschotten waren op 10 februari oorzaak van het instorten van het parkeerdek. Arcadis adviseert wel nader onderzoek naar een drietal liggers onder het restaurant.

Burgemeester Van Tellingen van Tiel zei woensdag de zaak hoog op te nemen, als blijkt dat er geen goedgekeurde bouwtekeningen van het parkeerdek zijn. Het is echter niet duidelijk of de gemeente maatregelen neemt tegen Van der Valk. Een ander bureau is nog bezig met het onderzoek namens de gemeente, onder meer naar de vergunningen. Volgens A. Bruijntjes van Arcadis zitten alle benodigde vergunningen in het dossier.

Reageer op dit artikel