nieuws

Burger King in etalage

Horeca

Het Britse Diageo wil van Burger King af, zo meldt persbureau Reuters. De hamburgerketen wordt mogelijk verkocht of verzelfstandigd.

Begin maart komt Burger King officieel in de etalage te staan meldt Reuters. Moederbedrijf Diageo onderzoekt de mogelijkheden om Burger King te verkopen of te verzelfstandigen. Ook wordt een management buyout overwogen. De verwachting is dat de hamburgerketen tussen de twee en drie miljard dollar moet opbrengen.Drankengigant Diageo wil zich, met merken als Smirnoff wodka en Johnny Walker Whiskey, volledig op haar kernactiviteiten richten. Dochter Burger King worstelt, met name in de Verenigde Staten, al jaren met een teruglopend marktaandeel. Om het tij te keren is eind februari de financiële divisie geherstructureerd.

Reageer op dit artikel