nieuws

De Haai wint strijd tegen verplaatsing

Horeca

Restaurant De Haai in Hoorn heeft de strijd tegen gedwongen verhuizing, naar 60 meter verderop, gewonnen. Door uitspraken van kantonrechter en bestuursrechter hoeven Nanja en Renze Reitsma niet te verkassen, zoals een projectontwikkelaar en gemeente Hoorn eisten.

De verplaatsing zou nodig zijn omdat het restaurant het zicht op het IJsselmeer belemmert voor bewoners van een appartementengebouw. De projectontwikkelaar, die de geplande nieuwe locatie moet betalen, wilde dat De Haai tweemaal zo groot zou worden. De ondernemers wensen echter kleinschalig te blijven en hebben geen zin in dubbele huur. De eerste paal was al geslagen, maar de rechter heeft de nieuwbouw stilgelegd.

De strijd duurde ruim zeven jaar. Voor verhuizing staan de ondernemers overigens nog steeds open, als een vergelijkbare kleinschalige locatie beschikbaar komt. Maar eerst vieren Nanja en Renze de overwinning en het tienjarig bestaan van De Haai. Met een jubileummenu (drie gangen voor 10 euro) en een feestje voor gasten en relaties op 10 maart.

Reageer op dit artikel