nieuws

Directeur festival Roskilde stapt op

Horeca

Directeur Leif Skov van Europa’s grootste popfestival, Roskilde, houdt het na 24 jaar voor gezien. In Deense kranten verklaarde hij dinsdag 12 maart dat hij plaats wil maken voor jong bloed. Zijn vertrek zou niet te maken hebben met financiële problemen van het festival in Denemarken.

De nu 55-jarige Skov trad in 1972 toe tot de organisatie van het festival, dat jaarlijks in Roskilde bij Kopenhagen wordt gehouden. In 1978 nam hij de leiding over. Het evenement beleefde z’n première in 1971. De organisatie heeft nooit commerciële bedoelingen gehad met het festival, waarvan de opbrengst naar culturele activiteiten en andere sociale doelen in Roskilde gaat.

Jaarlijks komen tienduizenden mensen naar het festival, dat vier dagen duurt. De editie van 2000 was een zwarte bladzijde in de geschiedenis van het evenement. Toen kwamen in het gedrang tijdens een optreden van Pearl Jam negen mensen om het leven. Dit dwong de organisatie ertoe flink te investeren in veiligheidsmaatregelen, waardoor ze in de rode cijfers belandde.

Dit jaar is het festival van 27 tot en met 30 juni. Op het programma staan onder anderen de Red Hot Chili Peppers, de Duitse band Rammstein en Garbage uit Groot-Brittannië.

Reageer op dit artikel