nieuws

Drie gemeenten onderzoeken samen Van der Valk

Horeca

Vught, Gilze en Rijen en Maasdonk gaan samen de drie Van der Valkmotels in deze gemeenten onderzoeken. Ze schakelen daarvoor gezamenlijk een extern bureau in. Het onderzoek start komende week, aldus een woordvoerster van de gemeente Vught.

Directe aanleiding is het instorten van het dak van een parkeergarage bij het Van der Valkmotel in Tiel. Het onderzoek in de drie vestigingen begint met een bestudering van de beschikbare dossiers. Ook gaat het bureau praten met mensen die destijds betrokken zijn geweest bij de bouw.

Daarbij wordt in Vught speciaal gekeken naar de gebruikte vloerdelen. Er zijn geruchten dat het horecaconcern bij het leggen van de vloeren ondeugdelijk materiaal heeft gebruikt. Ook moet het bureau de brandveiligheid en het naleven van de milieuvoorschriften in de drie vestigingen onder de loep nemen.

Reageer op dit artikel