nieuws

Heineken krijgt slechts deel Kaiser in handen

Horeca

Het is Heineken niet gelukt de Braziliaanse brouwer Kaiser volledig over te nemen. De Canadese bierbrouwer Molson heeft Kaiser voor 870 miljoen euro overgenomen.

De Amsterdammers onderhandelden een jaar met Kaiser. Die ziet echter meer in een overname door de Canadezen. ‘Molson had de aandeelhouders meer te bieden via synergie- en distributievoordelen met dochter Bavaria’, aldus een Heineken-woordvoerster. Molson gaat Kaiser samenvoegen met zijn andere Braziliaanse brouwer Bavaria. Heineken neemt hierin een belang van 20 procent. Heineken betaalt hiervoor 130 miljoen euro bovenop het belang van 14, 2 procent dat het al had in Kaiser.
Onderdeel van de overeenkomst met Kaiser/Bavaria is dat ze Heineken als ‘premium bier’ in licentie gaan brouwen en distribueren. Heineken verlengt verder zijn bestaande distributieovereenkomst met Molson in Canada tot een 10-jarig contract.

Reageer op dit artikel