nieuws

Kinderen koken over de grens

Horeca

Wat is het verschil in smaak tussen verse doperwten en die uit blik? Hoe smaakt echte mayonaise? Dit en nog meer items over voeding komen aan de orde in het project ‘Minikoks’ van Koninklijk Horeca Nederland en de Duitse zusterorganisatie Hotel und Gaststättenverband Nordrhein. De minikoks zijn een veertigtal kinderen uit Duitsland en Nederland. Zij krijgen vanaf 23 maart elke maand les over koken en voeding.

‘Het koksvak zit een beetje in het slop. We hopen zo publiciteit voor dit beroep te krijgen. Daarnaast is het ook leerzaam voor de jeugd’, zegt Esther Roelofs, regioconsulente van KHN. Het grensoverschrijdende project krijgt financiële steun van Euregio. De Nederlandse en Duitse kinderen hebben samen les. De ene maand in Kleve, de andere in Arnhem bij Monique van Garderen, eigenaresse van restaurant Truffels. Naast klassikaal onderricht gaan de kinderen ook kijken hoe McDonald’s z’n afval verwerkt en wat dieren in Burgers Bush zoal te eten krijgen.

Reageer op dit artikel