nieuws

Misset Horeca nr. 12 2002

Horeca

Deze week in Misset Horeca:
* Homohoreca loopt lekker
* Duin en Kruidberg uit anonimiteit
* Kweekvis krijgt vaste grond onder de voeten
* Frisse mond in india
vraag een proefnummer/abonnement aan

Homohoreca loopt lekker

Seks is in de homohoreca van de troon gestoten door gezelligheid. De gaybars en –disco’s zijn sterk geprofessionaliseerd en draaien prima dankzij het hoge bestedingspatroon van de roze doelgroep. Vooroordelen zijn er nog steeds, maar de homomarkt is ook voor de ‘reguliere’ horeca interessant.

Duin en Kruidberg uit anonimiteit

Conferentieoord Duin en Kruidberg is niet langer voorbehouden aan eigenaar ABN-Amro. De deuren gaan open voor andere gasten en het historische landhuis noemt zich voortaan hotel-restaurant. Directeur Sjoert Klein Schiphorst heeft er zin in. ‘Hier is veel meer uit te halen.’

Kweekvis krijgt vaste grond onder de voeten

Bijna geen tong in de zee, maar toch een lekkere tong op het bord. Het kan binnenkort; de moeilijk te kweken platvis heeft zich door wetenschapper Andries Kamstra laten temmen. Met zijn kweekbedrijf Solea hoopt hij binnen twee jaar direct aan restaurants te kunnen leveren.

Frisse mond in india

Na een avondje stevig tafelen werkt een pepermuntje lekker verfrissend. Zo doet de westerling dat tenminste aan het slot van een restaurantbezoek. India heeft een andere oplossing: mukhwaas. Knabbelen op een uitgekiend kruidenmengsel sorteert hetzelfde effect.

Reageer op dit artikel