nieuws

Music maker nr.4 2002

Horeca

Deze maand in Music Maker:
vraag een proefnummer/abonnement aan

Het Droomteam

Sommige bands zijn vanaf het begin een supergroep. Dan is er sprake van de zeldzame combinatie van grote individuele virtuositeit en een sterke chemie tussen de muzikanten. Dream Ther is zo’n Droomteam.

Test EST 96 en EST 96 NA

In het kader van de speurtoch naar goedekope Stingray-klonen besprek Willem Huetink vorige maand de Chinese OLP-bas. Natuurlijk dienden zich al snel andere kandidaten aan, waaronder de Vintagebassen. Een test van de EST 96 en de EST 96 A.

Gert Gering van 013

Hij werd verkozen tot Programmeur van het Jaar in Music Makers Hot in Holland en is volgens OOR een van de veertig bobo’s in de vaderlandse popbizz. Zelf hecht hij daar niet zoveel waarde, programmeur Gert Gering van 013 in Tilburg is de nuchterheid zelve. ‘Ik ben heel toegankelijk.’

Drums & Zo

Dat de makers van bekkens het de drummers tegenwoordig zoveel mogelijk naar de zin proberen te maken is een groot goed. Maar wat het Duitse Meinl in de catalogus presteert is voldoende omde gemiddelsde slagwerken ook in mogelijk tweede leven nog te laten verzuren.

De Versterker Revolutie

De meisjes vielen als een blok voor de gitaar. Voor de versterker toonde niemand enig respect. Hij stond er altijd wat verloren bij, verzuchtte ooit de Amerikaan Aspen Pittman, Maar dankzij de digitale revolutie staat de gitaarversterker nu in het middelpunt van de belangstelling. Music Maker brengt in kaart hoe hij zich ontwikkelde.

Reageer op dit artikel