nieuws

Nieuwe locatie voor pretpark Amersfoort

Horeca

De gemeenteraad van Amersfoort ziet af van de bouw van een omstreden attractiepark in Amersfoort Noord. De raad stemde dinsdagavond unaniem tegen de komst van het pretpark op de voorgestelde locatie.

Overigens wil de Amersfoortse gemeenteraad wel dat het attractiepark er komt. Het gemeentebestuur moet nu op zoek naar een nieuwe locatie. De ontwikkeling van de plannen heeft inmiddels twee miljoen euro gekost.

Het eerste idee om het park te ontwikkelen, stamt uit 1995. Vier jaar later keurde de raad het inmiddels uitgewerkte plan definitief goed, ondanks fel verzet vanuit de bevolking. Ook vorig jaar, toen de raad moest beslissen over de vereiste wijziging van het bestemmingsplan, was nog een ruime meerderheid voorstander van de aanleg van het park.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 6 maart boekten echter vrijwel alle partijen, die tegen de plannen waren, winst.

Reageer op dit artikel