nieuws

Pasen trekt dit jaar meer dagjesmensen

Horeca

De Nederlandse recreatie- en toeristensector rekent tijdens de paasdagen op meer dagjesmensen dan vorig jaar. Toen werd het paasweekeinde verstoord door de mond- en klauwzeercrisis, die Nederland deels op slot gooide.

Toerisme Recreatie Nederland (TRN) maakte dinsdag 26 maart bekend zo’n 900.000 buitenlandse bezoekers te verwachten met Pasen, waarvan Duitsers traditioneel de overgrote meerderheid vormen. Ongeveer 350.000 Nederlanders trekken er dit jaar met het paasweekeinde op uit in eigen land en ruim 150.000 vertrekken naar het buitenland.

Volgens de overkoepelende organisatie van Nederlandse toeristische organisaties bezochten in 2001 door de MKZ-crisis ‘slechts’ 825.000 buitenlanders met Pasen ons land. Ook trokken er vorig jaar ‘maar’ 300.000 Nederlanders in eigen land op uit.

Dit jaar vallen de paasdagen volgens TRN erg vroeg. ‘Het is sinds 1975 de op drie na vroegste en dat had nadelig kunnen zijn’, aldus een woordvoerder. ‘Ware het niet dat we tot nu toe met erg zacht weer te maken hebben. Onze optimistische prognose komt voor een groot deel door het mooie weer van de afgelopen tijd.’

Reageer op dit artikel